Hvordan gik Danmark fra mormor-mad til Michelin?

Den danske madscene vækker genklang verden over. Men sådan har ikke altid været. I denne eksklusive guide inviterer vi dig på en rejse gennem Danmarks gastronomiske udvikling og tilbyder en udførlig gennemgang af landets Michelin-restauranter.

Vi skal ikke mange år tilbage, før dansk madkultur var begrænset til traditionelle retter som grønlangkål og frikadeller eller smørrebrød og sønderjysk kagebord. Højgastronomi var noget, der foregik i Frankrig, og kokke var nogen, man gemte væk i mørke kældre.

Men i løbet af de seneste tre årtier har Danmark bevæget sig fra at være en gastronomisk ørken til at blive et sandt mad-Mekka, der med sine Michelin-belønnede restauranter og verdensmesterskaber i kokkekunst (Bocuse d'Or) tiltrækker madelskere fra hele verden.

Så hvordan gik dansk madkultur fra traditionel husmandskost til verdenskendt højgastronomi?

Og hvordan kan en sulten madentusiast bedst muligt navigere i Danmarks kulinariske landskab?

I vores dybdegående guide, ”Det gastronomiske danmarkskort: En guide til landets bedste spisesteder samt et historisk tilbageblik på restaurantkulturens udvikling”, vil vi tage dig med på en indsigtsfuld rejse gennem den danske gastronomis historie og den betydelige transformation, landets madscene har gennemgået.

Som en del af guiden tilbyder vi også en detaljeret rundvisning i Danmarks Michelin-scene. Vi går tilbage til de første uddelte stjerner i 1983 og fortsætter op til 2023, hvor Danmark stolt bærer 45 stjerner fordelt på 32 restauranter.

HENT DET GASTRONOMISKE DANMARKSKORT HER

 

✔ 14 siders rejse gennem dansk gastronomis udvikling
✔ Udførlig gennemgang af landets bedste restauranter
✔ En detaljeret rundvisning i Danmarks madscene

Populære produkter

Seneste blog posts