2 stk.
Champagne
Vinglass

 • Tynn og elegant drikkekant
 • Utformet slik at man kan drikke fra alle sider
Se beskrivelse og fakta
EUR 59.95
 • Champagne
 • Champagne
 • Champagne
EUR 59.95

Champagneglass

De två munblåsta champagneglasen har en unik sned kant som gör dem optimala för servering av champagne och andra mousserande viner. Men glasens design gör det möjligt att dricka från alla håll. Glaskanten är tunn och elegant. Kupan och stjälken är blåst i ett stycke vilket gör glasen mer hållbara. Glasen är perfekta till välkomstdrinken och när du har något att fira som kräver champagne.

De höga smala flöjtglasen är det mest populära sättet att servera champagne och andra mousserande viner på. Glasets höga och smala kupa gör bubblorna i det mousserande vinet synliga. Det pärlande och vackra utseendet gör mousserande viner extra inbjudande att betrakta.

Glasen är skapade för champagne

Glasets höjd bidrar till att behålla den mousserande effekten så längre som möjligt eftersom den smala öppningsdiametern bevarar bubblorna. Den mousserande effekten i vinet kan avnjutas med både blicken och smaken under lång tid. Den långa stjälken gör att du kan hålla i champagneglaset under lång tid utan att din hand värmer upp vinet i kupan. Det garanterar att drycken har den rätta kylan för mousserande vin – även om du går runt med glaset för att hälsa på alla gäster.

Går det att dricka något annat än champagne ur ett champagneglas?

Du behöver inte köpa champagne till dina nya, snygga champagneglas. Du kan njuta av alla slags mousserande viner ur de snygga, munblåsta glasen.

Champagne kommer från Champagne

Den enda skillnaden mellan champagne och andra mousserande viner är just att champagne kommer från vindistriktet Champagne. Inget annat mousserande vin får kallas Champagne. Distriktet ligger kring staden Reims, endast 15 mil öster om den franska huvudstaden Paris. Här uppfanns den klassiska metoden att producera champagne. Bubblorna i det mousserande vinet skapas genom att vinet får en andra jäsning på flaskan.

Cremant, cava och andra mousserande viner

Mousserande viner från andra platser får inte kallas för champagne. Men de är otroligt populära och har olika namn beroende på var de kommer ifrån. Andra mousserande viner från Frankrike kallas för cremant. De är producerade utanför Champagne-distriktet enligt den klassiska metoden eller enligt de två andra metoder som används för att producera champagne.
Spanska mousserande viner kallas för cava. De är direkt inspirerade av en spansk vinhandlares resor till just Champagne, och produceras i nästan alla vindistrikt i Spanien. Italienarna älskar också mousserande vin och har många olika namn för dem. Det mest kända här hemma är nog asti spurmante. Men även prosecco och franciacorta är italienska namn för välsmakande mousserande vin.

Välj rätt torrhet för din smak

De olika mousserande vinerna har olika torrhetsgrader som bestäms av mängden restsocker i vinet. Torra viner är de med minst socker. Skalan går från extremt torra – så kallade brut natural – till halvsöta (demi sec) och väldigt söta (doux). Här hemma är brut och demi-sec mousserande viner de mest populära och de passar perfekt att servera i dessa champagneglas.

 • Fakta

  • Tynn og elegant drikkekant
  • Utformet slik at man kan drikke fra alle sider
  • Materialer: Munnblåst glass
  • Vedlikehold: Oppvaskmaskin på glassprogram
  • Design by: 3PART
  • Størrelse: Volum: 0,20 L, Høyde: 24,5 cm, Diameter: 5,7 cm
 • Frakt og levering

  Nærmeste postkontor eller post i butikk
  75 NOK | GRATIS ved kjøp for 499 NOK

  Du vil motta fraktinformasjon via e-post eller tekstmelding når bestillingen sendes fra vårt lager.

  LEVERINGSTID: 1-4 virkedager

 • Vedlikehold

  Eva Solo vinglass tåler oppvaskmaskin og skal vaskes på glassprogrammet.

  Det er lurt å ta glassene ut av oppvaskmaskinen med det samme programmet er ferdig. Den fuktige luften i maskinen fremskynder nemlig nedbrytningen av glasset.

  Det er viktig at glassene står støtt i oppvaskmaskinen, ellers vil vanntrykket kunne velte dem slik at de skader hverandre.